Zakendoen in Mexico | Logistiek
15865
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15865,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Logistieke industrie in Mexico

Momenteel is de logistieke industrie in Mexico een van de meest moderne in Latijns-Amerika. De eerste logistieke concepten waren aanwezig in de Mexicaanse automotive industrie, waar de consumenten kwaliteit, functionaliteit en leveringssnelheid eisten. Hieruit voortvloeiden veranderingen in het aanvullen van verschillende gebieden, specialisaties en strategische allianties die de uitbreiding van de markt mogelijk maken.
Mexico heeft een uitgebreid infrastructuur systeem, met onder andere 117 zeehavens, 370.000 kilometer aan wegen, 27 duizend kilometer van spoorwegen en 76 luchthavens, die worden aangevuld met 49 douaneā€™s en 66 rail terminals.
Een van de sterke punten van het land zijn de vrijhandelsovereenkomsten. Volgens de gegevens van het CIA World Factbook heeft Mexico vrijhandelsovereenkomsten met meer dan 50 landen, waaronder Guatemala, Honduras, El Salvador, de Europese Vrijhandelszone en Japan. Meer dan 90% van de handel is onder vrijhandelovereenkomsten. In 2012 is Mexico formeel verbonden aan de Trans-Pacific Partnership-onderhandelingen en vormde de Pacific Alliance met Peru, Colombia en Chili. Bovendien vertegenwoordigt de logistiek in Mexico ongeveer 15% van het nationaal BBP. Hiervoor komt 60% overeen met transport, wat betekent dat het landvervoer een van de belangrijkste sectoren in het land blijft, met meer binnenlandse distributie en dat meer handel mogelijk maakt tussen Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.
Mexico zoekt andere importeurs dan VS
X