Zakendoen in Mexico | Markt voor schone energie in Mexico biedt kansen
15430
post-template-default,single,single-post,postid-15430,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Markt voor schone energie in Mexico biedt kansen

De markt voor schone energie in Mexico groeit sterk. Met de ambitie ‘50% schone energie in 2050’ kan het land een belangrijke speler worden in de hernieuwbare energie-industrie.
De belangrijkste maatregel is dat elk bedrijf in Mexico een vast percentage van haar elektriciteitsgebruik moet halen uit het produceren of aankopen van verhandelbare Clean Energy Certificates (CELs). Dat percentage is bij de start in 2018 5% en moet vóór 2050 stijgen tot 50%.
Daarnaast gaat de geprivatiseerde elektriciteitsmarkt open om elektriciteit te verkopen aan het staatsbedrijf CFE. Dat is een andere ontwikkeling die mogelijkheden biedt.
De geprivatiseerde elektriciteitsmarkt is open om elektriciteit te verkopen aan het staatsbedrijf CFE

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Deze ontwikkelingen bieden kansen aan Nederlandse bedrijven, die innovatieve producten maken voor de elektriciteitssector.
Voor bedrijven in Mexico met een hoge energieconsumptie is het ook positief nieuws. Nu kunnen zij contracten sluiten met onafhankelijke elektriciteitsfabrikanten om elektriciteit in te kopen voor Mexicaanse doeleinden. Deze tarieven kunnen worden vastgezet voor langere termijn, wat het prijsrisico verlaagt.


X