Zakendoen in Mexico | Auto-industrie in Mexico biedt mogelijkheden
15428
post-template-default,single,single-post,postid-15428,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Auto-industrie in Mexico biedt mogelijkheden

Mexico’s groeiende auto-industrie biedt mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. Mexicaanse distributeurs willen samenwerken voor de aftermarket (vervangende onderdelen en accessoires) en het verkopen van onderdelen aan fabrikanten in Europa.

Mexicaanse Automotive Industrie

Mexico kan India in 2020 overtreffen als 6e grootste autoproducent wereldwijd, volgens de Mexicaanse Vereniging van Automotive Industry. ‘Original Equipment Manufacturers’ (OEM’s) zijn onder andere: Audi, BMW, General Motors, FCA (Fiat-Chrysler), Ford, Nissan, Honda, Toyota, Volkswagen, Mazda, en Kia. Gezamenlijk produceren ze ruim 40 merken en 500 modellen in 22 fabrieken, met een netwerk van 1.800 dealers. De Mexicaanse auto-industrie is goed voor 18% van Mexico’s productiesector en 3% van het nationale bruto binnenlands product.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) ligt in de Bajio van Mexico waar ook de fabrieken van Mazda, Honda en Toyota zijn gevestigd. Het NBSO heeft een goede handelsrelatie met de automotive-industrie in Mexico. Mede door zijn gunstige ligging en uitgebreide netwerk kan NBSO Querétaro ondernemers goed op weg helpen bij het in beeld brengen van kansen.


X